דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

130 גרם לכל המתכון

  • בזיליקום - 60 גרם
    עלים מ- 2 צרורות בזיליקום טרי
  • שמן זית - 7 כפות - סה"כ (70 מ"ל)
    שמן זית משובח

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
משחת בזיליקום
שיטה לשימור הבזיליקום
  • 1 מיד לאחר הקנייה, מפרידים את העלים מהגבעולים. את הגבעולים זורקים, ואת העלים שוטפים מהחול (אם יש צורך) ומניחים בכוס גבוהה.
  • 2 מוסיפים 5 כפות שמן זית וטוחנים בעזרת בלנדר-מוט עד לריסוק העלים לעיסה.
  • 3 מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה ויוצקים את יתר שמן הזית מעל (2 כפות), למניעת השחרת החלק העליון.
  • 4 שומרים בקירור.
טיפ למתכון
במקרר שמן הזית מתמצק, לא לדאוג. מומלץ לכסות שוב בשמן זית לאחר כל שימוש, למניעת השחרה. מומלץ להוסיף לכל תבשיל עם עשבי תיבול, למאפים מלוחים ולרטבים על בסיס עגבניות. ניתן להשתמש בעודפי השמן לקישוט צלחות בגוון ירקרק זרחני.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 93.6% 2.7% 2.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 18.72 (26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב