דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (בערך 2 כוסות ממרח עדשים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממרח עדשים טבעוני
גם בריא וגם טעים
  • 1 משרים ומנביטים את העדשים הירוקות מראש: שמים אותן בקערה עם מים פושרים למשך הלילה ואפשר גם יותר. לאחר מכן, שוטפים את העדשים היטב ומעבירים למסננת. מכסים את המסננת ומשאירים אותה על השיש ל- 12-24 שעות, עד שהעדשים מתחילות להצמיח נבטוטים.
  • 2 קוצצים את הבצל.
  • 3 מרתיחים מים בסיר קטן, מוסיפים את כוס נבטוטי העדשים הירוקות, חצי כוס העדשים האדומות והבצל, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 15-20 דקות על אש בינונית.
  • 4 במעבד מזון טוחנים אגוזים ושקדים (אפשר רק שקדים או רק אגוזים).
  • 5 מוסיפים למעבד המזון את העדשים והבצל המבושלים וטוחנים.
  • 6 מוסיפים טחינה, כמון, מלח ופלפל וממשיכים לטחון. בשלב הזה אפשר לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף לעיסה.
  • 7 טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשחק עם הכמויות. אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים או שקדים, ואפשר לשחק עם היחסים בין סוגי העדשים או בכלל להשתמש רק בסוג אחד.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. המדידה של כוס עדשים נעשית לאחר ההנבטה - זאת אומרת שאם רוצים להנביט עדשים רק עבור המתכון הזה, צריך להנביט בערך חצי כוס עדשים כדי שתתקבל כוס נבטוטים לאחר ההנבטה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 27.5% 22% 39%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב