דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 21 פרוסות (7 מכל חציל))

  • חציל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (990 גרם)
    קלופים ופרוסים לאורך
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון - ראו מידע נוסף

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חצילים מטוגנים למנת סביח
חצילים מטוגנים טעימים בטירוף
  • 1 לקלף את החצילים ולפרוס אותם לאורך לפרוסות בעובי כחצי ס"מ (תלוי בעובי הרצוי - ניתן לפרוס לפרוסות עבות יותר).
  • 2 להניח על מגש שכבת פרוסות חצילים ראשונה ולבזוק מעל חלק מכמות המלח, וכך לחזור על הפעולה עם כל פרוסות החצילים (פעולה זו מתבצעת על מנת לנטרל את מרירות החצילים).
  • 3 לאחר כשעה לשטוף היטב את פרוסות החצילים במים, ולסחוט היטב את כל המים מהחצילים.
  • 4 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) ולבינתיים לשטח את פרוסות החצילים.
  • 5 לטגן את החצילים בשמן החם ולהניח על נייר סופג.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להקפיא עד חודש-חודשיים במקפיא.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחצילים לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות גדולה יותר של שמן. זמן ההכנה כולל את זמן השהיית החצילים במלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14% 32.5% 4.6% 48.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.82 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב