דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצילים מטוגנים למנת סביח
חצילים מטוגנים למנת סביח
חצילים מטוגנים טעימים בטירוף

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 21 פרוסות (7 מכל חציל))

  • חציל - 3 יחידה בינונית - סה"כ (990 גרם)
    קלופים ופרוסים לאורך
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון - ראו מידע נוסף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את החצילים ולפרוס אותם לאורך לפרוסות בעובי כחצי ס"מ (תלוי בעובי הרצוי - ניתן לפרוס לפרוסות עבות יותר).
  • 2 להניח על מגש שכבת פרוסות חצילים ראשונה ולבזוק מעל חלק מכמות המלח, וכך לחזור על הפעולה עם כל פרוסות החצילים (פעולה זו מתבצעת על מנת לנטרל את מרירות החצילים).
  • 3 לאחר כשעה לשטוף היטב את פרוסות החצילים במים, ולסחוט היטב את כל המים מהחצילים.
  • 4 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) ולבינתיים לשטח את פרוסות החצילים.
  • 5 לטגן את החצילים בשמן החם ולהניח על נייר סופג.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להקפיא עד חודש-חודשיים במקפיא.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחצילים לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות גדולה יותר של שמן. זמן ההכנה כולל את זמן השהיית החצילים במלח.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4080
חלבונים (גרם)0.39 0.78
פחמימות (גרם)48
מתוכן סוכרים (גרם)1.51 3
שומנים (גרם)2.74 5.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.19 0.38
נתרן (מ"ג)125.05248.45
סיבים תזונתיים (גרם)1.18 2.34
מים (גרם)42.2683.97
ויטמין A (מק"ג)0.941.87
ויטמין B (מ"ג)0.410.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.56
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.613.11
ויטמין C (מ"ג)0.611.22
ויטמין E (מ"ג)0.190.38
ויטמין K (מק"ג)1.372.72
סידן (מ"ג)2.915.77
ברזל (מ"ג)0.120.24
מגנזיום (מ"ג)5.1910.31
זרחן (מ"ג)7.0714.05
אבץ (מ"ג)0.060.11
אשלגן (מ"ג)58.01115.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14% 32.5% 4.6% 48.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.