דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

120 מנות/יחידות, 5 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סוכריות גומי שוקולד
סוכריות שכיף לנשנש
  • 1 להניח על השיש שכבה של ניילון נצמד ולהניח עליה את מסגרת הנירוסטה.
  • 2 לרסס פנימה אל תוך המסגרת עם ספריי שמן (סך השמן שמרוסס הוא 5 מ"ל לכל היותר וזה על מנת ליצור שכבה שומנית דקה מאוד שתפריד את הסוכר ותמנע הידבקות למשטח).
  • 3 מתחילים בהכנת הסוכריות: לערבב יחד בקערה סוכר, אבקת קקאו, קורנפלור ופקטין.
  • 4 בינתיים לחמם בסיר גלוקוז ומים ל- 40 מעלות (קלות - רק עד שהגלוקוז נמס במים). להוסיף את כל התערובת שבקערה לסיר ולטחון עם בלנדר מוט (בכדי שלא יהיו גושים).
  • 5 להרתיח ולהביא ל- 116 מעלות (למדוד עם המדחום - זה חשוב לדייק). צריך לערבב תמידית עד שמגיעים ל- 116 מעלות בכדי שהמסה בתחתית הסיר לא תישרף. לאחר מכן, לשפוך מיד למסגרת.
  • 6 להמתין 2 דקות ולרסס שכבת שמן דקה על השוקולד. לאחר ריסוס שכבת השמן הדקה יש להמתין 2 דקות ולכסות בניילון נצמד (הריסוס הוא על מנת לשחרר את הניילון בקלות).
  • 7 להמתין חצי שעה ולחתוך לרצועות בעזרת סכין גדולה וחדה, כל רצועה למתוח מעט ולחתוך בעזרת מספריים לחתיכות קטנות של 1 ס"מ, לגלגל בתוך תערובת הקקאו עם אבקת הסוכר וקמח תפוחי האדמה ולשמור בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מד חום דיגיטלי, מסגרת נירוסטה מלבנית בקוטר 10X15 וניילון נצמד.

הערך התזונתי לא כולל את הפקטין NH, הגלוקוז וספריי השמן. לגבי פקטין NH - אפשר להשיג בחנויות אפייה מתמחות, זהו פקטין בקרישה איטית יותר, ניתן להמסה חוזרת ופועל גם בסביבת חומציות וסוכרים נמוכה יותר. הסוכריות מזכירות מעט רחת לוקום (של הטורקים) רק שהן נעשות בצורה יותר עכשווית שנותנת להן מרקם מעניין (בגלל הפקטין NH). תכולה שיוצאת: כ- 120 סוכריות (תלוי בחיתוך).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 3.9% 16.4% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב