דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סוכריות שכיף לנשנש

מצרכים למתכון

120 מנות/יחידות, 5 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח על השיש שכבה של ניילון נצמד ולהניח עליה את מסגרת הנירוסטה.
  • 2 לרסס פנימה אל תוך המסגרת עם ספריי שמן (סך השמן שמרוסס הוא 5 מ"ל לכל היותר וזה על מנת ליצור שכבה שומנית דקה מאוד שתפריד את הסוכר ותמנע הידבקות למשטח).
  • 3 מתחילים בהכנת הסוכריות: לערבב יחד בקערה סוכר, אבקת קקאו, קורנפלור ופקטין.
  • 4 בינתיים לחמם בסיר גלוקוז ומים ל- 40 מעלות (קלות - רק עד שהגלוקוז נמס במים). להוסיף את כל התערובת שבקערה לסיר ולטחון עם בלנדר מוט (בכדי שלא יהיו גושים).
  • 5 להרתיח ולהביא ל- 116 מעלות (למדוד עם המדחום - זה חשוב לדייק). צריך לערבב תמידית עד שמגיעים ל- 116 מעלות בכדי שהמסה בתחתית הסיר לא תישרף. לאחר מכן, לשפוך מיד למסגרת.
  • 6 להמתין 2 דקות ולרסס שכבת שמן דקה על השוקולד. לאחר ריסוס שכבת השמן הדקה יש להמתין 2 דקות ולכסות בניילון נצמד (הריסוס הוא על מנת לשחרר את הניילון בקלות).
  • 7 להמתין חצי שעה ולחתוך לרצועות בעזרת סכין גדולה וחדה, כל רצועה למתוח מעט ולחתוך בעזרת מספריים לחתיכות קטנות של 1 ס"מ, לגלגל בתוך תערובת הקקאו עם אבקת הסוכר וקמח תפוחי האדמה ולשמור בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מד חום דיגיטלי, מסגרת נירוסטה מלבנית בקוטר 10X15 וניילון נצמד.

הערך התזונתי לא כולל את הפקטין NH, הגלוקוז וספריי השמן. לגבי פקטין NH - אפשר להשיג בחנויות אפייה מתמחות, זהו פקטין בקרישה איטית יותר, ניתן להמסה חוזרת ופועל גם בסביבת חומציות וסוכרים נמוכה יותר. הסוכריות מזכירות מעט רחת לוקום (של הטורקים) רק שהן נעשות בצורה יותר עכשווית שנותנת להן מרקם מעניין (בגלל הפקטין NH). תכולה שיוצאת: כ- 120 סוכריות (תלוי בחיתוך).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדן אלקובי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13240
חלבונים (גרם)0.76 14.34
פחמימות (גרם)361
מתוכן סוכרים (גרם)2.34 44.51
שומנים (גרם)0.18 3.38
מתוכם שומן רווי (גרם)0.1 1.98
נתרן (מ"ג)0.397.43
סיבים תזונתיים (גרם)0.43 8.25
מים (גרם)1.528.57
ויטמין B (מ"ג)43.060.82
ויטמין B1 (מ"ג)00.02
ויטמין B2 (מ"ג)00.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.6
ויטמין B5 (מ"ג)00.07
ויטמין B6 (מ"ג)00.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.448.32
ויטמין C (מ"ג)00.07
ויטמין E (מ"ג)00.03
ויטמין K (מק"ג)0.030.61
סידן (מ"ג)1.7933.9
ברזל (מ"ג)0.183.43
מגנזיום (מ"ג)6.53123.89
זרחן (מ"ג)9.65183.21
אבץ (מ"ג)0.091.68
אשלגן (מ"ג)20.73393.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.061.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.061.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 3.9% 16.4% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.