דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 232 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות)

  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.05 ק"ג)
  • בטטה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (939 גרם)
  • שום - 2 כפות
    כתוש
  • מלח גס - 1/2 כף שטוחה
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • חריסה - 2 כפות - סה"כ (30 גרם)
    או ממרח פסטו
  • רוזמרין - כף (5 גרם)
    קצוץ (אפשר גם לא קצוץ)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מניפת תפוחי אדמה ובטטות
צורת הגשה נפלאה והטעם עוד יותר נפלא
  • 1 את תפוחי האדמה יש להשאיר עם הקליפה. את הבטטות יש לקלוף.
  • 2 לשטוף היטב את תפוחי האדמה והבטטות, לפרוס פרוסות דקות מאוד אך לא עד הסוף, כך שמתקבלת מניפה יפה.
  • 3 להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4 בינתיים להכין את המרינדה - לשים בקערה את כל מרכיבי התיבול, ולמרוח/לעסות את תפוחי האדמה והבטטות כך שיהיו מכוסים במרינדה.
  • 5 לאפות בתנור על 180 מעלות כ- 45 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה והבטטות (לבדוק עם מזלג את רמת הרכות).
  • 6 בתיאבון חיוך

התמונה הראשונה היא עם תיבול אריסה והתמונה השנייה בתיבול ממרח פסטו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 5.9% 7.9% 77%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב