דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מניפת תפוחי אדמה ובטטות
מניפת תפוחי אדמה ובטטות
צורת הגשה נפלאה והטעם עוד יותר נפלא

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 232 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות)

  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.05 ק"ג)
  • בטטה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (939 גרם)
  • שום - 2 כפות
    כתוש
  • מלח גס - 1/2 כף שטוחה
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • חריסה - 2 כפות - סה"כ (30 גרם)
    או ממרח פסטו
  • רוזמרין - כף (5 גרם)
    קצוץ (אפשר גם לא קצוץ)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את תפוחי האדמה יש להשאיר עם הקליפה. את הבטטות יש לקלוף.
  • 2 לשטוף היטב את תפוחי האדמה והבטטות, לפרוס פרוסות דקות מאוד אך לא עד הסוף, כך שמתקבלת מניפה יפה.
  • 3 להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4 בינתיים להכין את המרינדה - לשים בקערה את כל מרכיבי התיבול, ולמרוח/לעסות את תפוחי האדמה והבטטות כך שיהיו מכוסים במרינדה.
  • 5 לאפות בתנור על 180 מעלות כ- 45 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה והבטטות (לבדוק עם מזלג את רמת הרכות).
  • 6 בתיאבון חיוך

התמונה הראשונה היא עם תיבול אריסה והתמונה השנייה בתיבול ממרח פסטו.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סמדר אוזן המלפרב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22195
חלבונים (גרם)4.57 1.97
פחמימות (גרם)4419
מתוכן סוכרים (גרם)7.39 3.18
שומנים (גרם)3.42 1.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 0.24
נתרן (מ"ג)535.43230.68
סיבים תזונתיים (גרם)5.31 2.29
מים (גרם)172.9374.5
ויטמין A (מק"ג)823.08354.61
ויטמין B (מ"ג)4.151.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.230.96
ויטמין B5 (מ"ג)1.070.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.6117.07
ויטמין C (מ"ג)25.5110.99
ויטמין E (מ"ג)1.030.44
ויטמין K (מק"ג)4.571.97
סידן (מ"ג)52.2622.51
ברזל (מ"ג)2.090.9
מגנזיום (מ"ג)52.6222.67
זרחן (מ"ג)119.551.48
אבץ (מ"ג)0.660.29
אשלגן (מ"ג)878.54378.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 5.9% 7.9% 77%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.