דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה

  • קמח לבן - 2 כוס - סה"כ (310 גרם)
  • אבקת אפיה - שקית (10 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם)
    כוס פירה תפוחי אדמה
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
  • מים - 5 כף - סה"כ (50 מ"ל)
    4-6 כפות (אפשר גם חלב במקום)
  • בצל ירוק -  יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    2-3 גבעולים - פרוסים לטבעות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפיזור מעל הלחמניות

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות תפוחי אדמה ובצל
לחמניות מקוריות עם פירה תפוחי אדמה ובצל
  • 1 לבשל 2 תפוחי אדמה בינוניים ולמעוך לפירה חלק (צריך להשתמש בכוס פירה). לטגן את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה.
  • 2 בקערה גדולה לערבב יחד את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. להוסיף את הפירה החם, את שמן הזית וכ- 4 כפות מים או חלב ולעבד (בהתחלה עם כף ואחר כך ללוש ידנית) עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לידיים. במידת הצורך להוסיף עוד כף או שתיים של נוזלים. להוסיף בצל ירוק ובצל מטוגן ולעבד יחד עיבוד קצר בלבד.
  • 3 להניח לחמניות במרווחים בעזרת כף בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לפזר קצת מלח גס מעל הלחמניות לפי הטעם.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 210 מעלות כ- 15 דקות, עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. לצנן את הלחמניות כרבע שעה נוספת לפני ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הבצל בעשבי תיבול/להוסיף לבצק מעט גבינה צהובה מגוררת ולפזר קצת גבינה מעל הלחמניות לפני האפייה/להוסיף לבצק זיתים קצוצים בנוסף או במקום הבצלים.

כמות הלחמניות שיוצאת היא כ- 12 יחידות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 12% 9.8% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב