דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות תפוחי אדמה ובצל
לחמניות תפוחי אדמה ובצל
לחמניות תפוחי אדמה ובצל
לחמניות מקוריות עם פירה תפוחי אדמה ובצל

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה

  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
  • אבקת אפיה - שקית (10 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    כוס פירה תפוחי אדמה
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • מים - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    4-6 כפות (אפשר גם חלב במקום)
  • בצל ירוק -  יחידות בינוניות - סה"כ (63 גרם)
    2-3 גבעולים - פרוסים לטבעות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפיזור מעל הלחמניות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל 2 תפוחי אדמה בינוניים ולמעוך לפירה חלק (צריך להשתמש בכוס פירה). לטגן את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה.
  • 2 בקערה גדולה לערבב יחד את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. להוסיף את הפירה החם, את שמן הזית וכ- 4 כפות מים או חלב ולעבד (בהתחלה עם כף ואחר כך ללוש ידנית) עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לידיים. במידת הצורך להוסיף עוד כף או שתיים של נוזלים. להוסיף בצל ירוק ובצל מטוגן ולעבד יחד עיבוד קצר בלבד.
  • 3 להניח לחמניות במרווחים בעזרת כף בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לפזר קצת מלח גס מעל הלחמניות לפי הטעם.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 210 מעלות כ- 15 דקות, עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. לצנן את הלחמניות כרבע שעה נוספת לפני ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הבצל בעשבי תיבול/להוסיף לבצק מעט גבינה צהובה מגוררת ולפזר קצת גבינה מעל הלחמניות לפני האפייה/להוסיף לבצק זיתים קצוצים בנוסף או במקום הבצלים.

כמות הלחמניות שיוצאת היא כ- 12 יחידות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)155195
חלבונים (גרם)3.41 4.27
פחמימות (גרם)2633
מתוכן סוכרים (גרם)0.85 1.07
שומנים (גרם)4.15 5.2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.6 0.75
נתרן (מ"ג)375.64471.02
סיבים תזונתיים (גרם)0.79 0.99
מים (גרם)39.8149.92
ויטמין A (מק"ג)2.63.27
ויטמין B (מ"ג)0.720.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.410.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.439.32
ויטמין C (מ"ג)3.614.52
ויטמין E (מ"ג)0.030.04
ויטמין K (מק"ג)11.4214.33
סידן (מ"ג)8.5110.67
ברזל (מ"ג)0.190.24
מגנזיום (מ"ג)7.879.86
זרחן (מ"ג)16.8421.12
אבץ (מ"ג)0.120.15
אשלגן (מ"ג)124.08155.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 12% 9.8% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.