דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (10-12 פרוסות מחציל אחד)

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לפרוסות לא דקות ולא עבות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון (לא טיגון עמוק)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חצילים עיראקים מטוגנים
חצילים שמתאימים לכריך סביח
  • 1 פורסים את החציל לפרוסות לא דקות ולא עבות.
  • 2 מניחים את פרוסות החצילים במגש, מפזרים מעליהן מלח ומשאירים כחצי שעה בצד עד להגרת נוזלים.
  • 3 לבינתיים, מחממים שמן לא עמוק במחבת (במידה וצריך מוסיפים עוד שמן במהלך הטיגון).
  • 4 שמים את החצילים על מגבת, לוחצים עליהם ומטגנים במחבת עד שצבעם זהוב. מניחים אותם על נייר סופג לאחר הטיגון.
  • 5 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השהיית החצילים בצד להגרת נוזלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 58.4% 2.9% 30.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.77 (2.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב