דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • הירקות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    אדום-סגול פרוס לפרוסות דקות
  • גזר - 400 גרם
    חתוך לרצועות
  • בטטה - 400 גרם
    חתוכה לקוביות
  • דלורית - 300 גרם
    חתוכה לקוביות
  • הרוטב
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • רוטב סויה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • דבש - 3 כפות - סה"כ (66 גרם)
    או סילאן
  • מלח - 1/8 כפית שטוחה
    1/8 כפית - לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
    1/8 כפית - לפי הטעם
  • הקישוט
  • שומשום - 4 כפות - סה"כ (48 גרם)
    קלוי במחבת (כפות גדושות)
  • בצל ירוק - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (100 גרם)
    פרוס לפרוסות דקות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות כתומים בתנור לראש השנה
גזר, בטטה ודלורית בתנור ברוטב עם דבש
  • 1 לערבב את חומרי הרוטב עם כל הירקות.
  • 2 להניח על נייר אפייה בתבנית.
  • 3 לאפות בחום של 200 מעלות למשך כשעה.
  • 4 לאחר קירור להוסיף את השומשום הקלוי והבצל הירוק הפרוס.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף מלח וצ`ילי בהתאם לטעם האישי.

אפשר לשחק עם כמויות הירקות הכתומים (לא כולל הבצל) - 1 ק"ג ירקות מעורבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 17.5% 7.9% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב