דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 1.28 ק"ג למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עדשים כתומות טבעוני בקערת לחם
מרק טבעוני מעדשים כתומות
  • הכנת קערות הלחם:
  • 1 מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר עם וו לישה ולשים כ- 10 דקות.
  • 2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון/מגבת לחה ונותנים לתפוח כשעה וחצי.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים וכל חלק מכדררים לכדור.
  • 4 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים ל- 20 דקות לתנור כבוי שחומם ל- 50 מעלות.
  • 5 מחממים את התנור ל- 180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות.
  • הכנת המרק:
  • 1 בוררים את העדשים הכתומות ושוטפים היטב במים.
  • 2 קוצצים את הבצל ומטגנים ב- 2 כפות שמן זית עד להשחמה קלה.
  • 3 מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים כדקה על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך אך לא משחים.
  • 4 מוסיפים את העדשים וכ- 12 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
  • 5 מתבלים במלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם לא רוצים שהמרק יהיה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים).
  • 6 הגשה: חותכים את הכיפה של הלחם ומרוקנים חלק מהתוכן. מוזגים את מרק העדשים הכתומות החם לקערת הלחם ומגישים מיד.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בקערת הלחם גם למרק כתומים, מרק אפונה או כל מרק אחר שמתחשק.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 7.4% 13.6% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב