דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (מספר עוגיות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות עם טחינה
עוגיות טחינה עם שקדים
  • 1 לחלוט במים רותחים את השקדים למשך כ- 15-20 דקות, לקלוף ולחצות אותם.
  • 2 להקציף את החמאה עם הסוכר כ- 8 דקות.
  • 3 בהמשך להוסיף את שאר החומרים וללוש בידיים עד לספיגה למשך כ- 10 דקות. הבצק יהיה פירורי (וזה בסדר), לאסוף אותו ככל האפשר לריבוע ולהניח למנוחה של חצי שעה.
  • 4 ליצור כדורים קטנים (בגודל של משמש), לשטח אותם עם השקד במרכז בין כפות הידיים.
  • 5 להניח את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך במרווחים גדולים - העוגיות לא מתפשטות).
  • 6 לאפות בחום של 180 מעלות למשך 17 דקות (לא יותר). לא להגיע למצב שהעוגיות תקבלנה גוון חום (אחרת יתקבל טעם מריר).
  • 7 יש להוציא את העוגיות מהתנור בעודן בגוון לבן/זהוב. לאחר האפייה אין לגעת בעוגיות (הן רכות ומתפוררות) - הן מתקשות לאחר הצינון.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תמצית מי הורדים. חלק מהשקדים לא מתקלפים יפה וחלקם נשברים. לכן, צריך להשרות מעט יותר ממה שצריך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 31.8% 9% 57.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב