דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • אפונה -  כוסות - סה"כ (192 גרם)
    יבשה
  • עדשים - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
    כתומות
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    קלוף, רחוץ וחתוך לקוביות
  • גזר - יחידה בינונית (136 גרם)
    בקליפתו, חתוך לקוביות קטנות
  • אפונת גינה מוקפאת - 1/4 כוס - סה"כ (32 גרם)
    אפונה ירוקה קפואה
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • פטרוזיליה - 5 גבעולים בינויים - סה"כ (50 גרם)
    גבעולים שלמים
  • כמון טחון - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חוואג` למרק - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות
מרק טבעוני מושלם ומזין
  • 1 במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית למשך כ- 10 דקות עד להשחמה קלה.
  • 2 בסיר מניחים את כל המרכיבים למעט המלח, וממלאים בכ- 3 ליטר מים רותחים.
  • 3 מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה (מערבבים מדי פעם).
  • 4 מוסיפים עוד 2 כוסות מים רותחים וממשיכים לבשל כשעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את המלח ומערבבים (מלח מעכב בישול ולכן ממליחים בסוף).
  • 5 מכבים את האש, שולפים את ענפי הפטרוזיליה מהמרק ומשאירים במכסה סגור עד להתקררות.
  • 6 מבלנדרים בבלנדר מוט את המרק עד למרקם הרצוי.
  • 7 מגישים חם בכלי הגשה - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 7.9% 17% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב