דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות
מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות
מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות
מרק טבעוני מושלם ומזין

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • אפונה -  כוסות - סה"כ (192 גרם)
    יבשה
  • עדשים - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
    כתומות
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    קלוף, רחוץ וחתוך לקוביות
  • גזר - יחידה בינונית (136 גרם)
    בקליפתו, חתוך לקוביות קטנות
  • אפונת גינה מוקפאת - 1/4 כוס - סה"כ (32 גרם)
    אפונה ירוקה קפואה
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • פטרוזיליה - 5 גבעולים בינויים - סה"כ (50 גרם)
    גבעולים שלמים
  • כמון טחון - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חוואג` למרק - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית למשך כ- 10 דקות עד להשחמה קלה.
  • 2 בסיר מניחים את כל המרכיבים למעט המלח, וממלאים בכ- 3 ליטר מים רותחים.
  • 3 מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה (מערבבים מדי פעם).
  • 4 מוסיפים עוד 2 כוסות מים רותחים וממשיכים לבשל כשעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את המלח ומערבבים (מלח מעכב בישול ולכן ממליחים בסוף).
  • 5 מכבים את האש, שולפים את ענפי הפטרוזיליה מהמרק ומשאירים במכסה סגור עד להתקררות.
  • 6 מבלנדרים בבלנדר מוט את המרק עד למרקם הרצוי.
  • 7 מגישים חם בכלי הגשה - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)178144
חלבונים (גרם)8.52 6.88
פחמימות (גרם)2823
מתוכן סוכרים (גרם)2.83 2.28
שומנים (גרם)3.94 3.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 0.46
נתרן (מ"ג)190.54153.81
סיבים תזונתיים (גרם)9.24 7.46
מים (גרם)74.4860.13
ויטמין A (מק"ג)171.23138.23
ויטמין B (מ"ג)1.341.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.0631.53
ויטמין C (מ"ג)13.5810.96
ויטמין E (מ"ג)0.250.2
ויטמין K (מק"ג)105.7285.34
סידן (מ"ג)44.4635.89
ברזל (מ"ג)1.911.54
מגנזיום (מ"ג)19.0115.35
זרחן (מ"ג)53.3243.04
אבץ (מ"ג)0.460.37
אשלגן (מ"ג)494.85399.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 7.9% 17% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.