דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות קטנות - סה"כ (154 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    לבן או סגול
  • בטטה - 2 יחידות קטנות - סה"כ (276 גרם)
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • מים - 7 כוסות - סה"כ (1.68 ליטר)
    רותחים (לפי הצורך)
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    כתומות
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הגזר, תפוחי האדמה, הבצל והבטטה לקוביות קטנות ולטגן אותן בשמן הזית במשך כמה דקות. להוסיף את המים הרותחים ולבשל את הירקות במשך כ- 15 דקות.
  • 2 להוסיף את העדשים הכתומות, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים, לערבב ולבשל מכוסה במשך כ- 15 דקות נוספות עד להתרככות הירקות והעדשים.
  • 3 כשהמרק מתקרר מעט, לטחון אותו בבלנדר מוט (ניתן להשאיר בצד חלק מהירקות החתוכים שאינם טחונים ולהוסיף למרק לאחר הטחינה). להגיש מרק עדשים כתומות מושלם עם שקדי מרק או קרוטונים.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14638
חלבונים (גרם)3.71 0.96
פחמימות (גרם)216
מתוכן סוכרים (גרם)4.9 1.27
שומנים (גרם)5.58 1.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 0.22
נתרן (מ"ג)541.39140.15
סיבים תזונתיים (גרם)4.68 1.21
מים (גרם)352.891.33
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)601.78155.79
ויטמין B (מ"ג)2.130.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.040.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.60.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.9715.26
ויטמין C (מ"ג)12.083.13
ויטמין E (מ"ג)0.770.2
ויטמין K (מק"ג)41.6210.78
סידן (מ"ג)42.9911.13
ברזל (מ"ג)1.620.42
מגנזיום (מ"ג)29.887.73
זרחן (מ"ג)83.721.67
אבץ (מ"ג)0.610.16
אשלגן (מ"ג)379.2998.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 15.9% 10.5% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מרק עדשים כתומות למנה ראשונה מושלמת
- פרסומת -
10 המאפים הכי טעימים לארוחת בוקר

10 המאפים הכי טעימים לארוחת בוקר

אי אפשר בלעדיה: 15 מתכונים מושלמים עם עגבנייה

אי אפשר בלעדיה: 15 מתכונים מושלמים עם עגבנייה

שווארמה דג

שווארמה דג

קנלוני

קנלוני

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

רולדת לבבות ליום האהבה

רולדת לבבות ליום האהבה

קרפ קקאו

קרפ קקאו

תמרים: יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר

תמרים: יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה