דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות קטנות - סה"כ (154 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    לבן או סגול
  • בטטה - 2 יחידות קטנות - סה"כ (276 גרם)
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • מים - 7 כוסות - סה"כ (1.68 ליטר)
    רותחים (לפי הצורך)
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    כתומות
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות למנה ראשונה מושלמת
  • 1 לחתוך את הגזר, תפוחי האדמה, הבצל והבטטה לקוביות קטנות ולטגן אותן בשמן הזית במשך כמה דקות. להוסיף את המים הרותחים ולבשל את הירקות במשך כ- 15 דקות.
  • 2 להוסיף את העדשים הכתומות, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים, לערבב ולבשל מכוסה במשך כ- 15 דקות נוספות עד להתרככות הירקות והעדשים.
  • 3 כשהמרק מתקרר מעט, לטחון אותו בבלנדר מוט (ניתן להשאיר בצד חלק מהירקות החתוכים שאינם טחונים ולהוסיף למרק לאחר הטחינה). להגיש מרק עדשים כתומות מושלם עם שקדי מרק או קרוטונים.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 15.9% 10.5% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב