מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- תפוחי אדמה - 2 יחידות קטנות - סה"כ (154 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- בטטות - 2 יחידות קטנות - סה"כ (276 גרם)
- שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- מים - 7 כוסות - סה"כ (1.68 ליטר)
- עדשים - כוס (170 גרם)
- פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- כורכום - 1/4 כפית שטוחה
- כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק עדשים כתומות למנה ראשונה מושלמת
- 1 לחתוך את הגזר, תפוחי האדמה, הבצל והבטטה לקוביות קטנות ולטגן אותן בשמן הזית במשך כמה דקות. להוסיף את המים הרותחים ולבשל את הירקות במשך כ- 15 דקות.
- 2 להוסיף את העדשים הכתומות, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים, לערבב ולבשל מכוסה במשך כ- 15 דקות נוספות עד להתרככות הירקות והעדשים.
- 3 כשהמרק מתקרר מעט, לטחון אותו בבלנדר מוט (ניתן להשאיר בצד חלק מהירקות החתוכים שאינם טחונים ולהוסיף למרק לאחר הטחינה). להגיש מרק עדשים כתומות מושלם עם שקדי מרק או קרוטונים.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: בלנדר מוט.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
13.3% |
15.9% |
10.5% |
60.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב