דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים ירוקות קל להכנה
מרק עדשים ירוקות קל להכנה
מרק עדשים ירוקות קל להכנה
מרק מזין וטעים גם יחד

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • עדשים -  כוסות - סה"כ (255 גרם)
    ירוקות, מושרות ושטופות
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - שן
    שלם
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • מים - 600 מ"ל
    מוערך (לפי הצורך)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים במים את העדשים הירוקות למשך שעתיים לפחות.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את שן השום ומערבבים למשך כ- 2-3 דקות על אש בינונית.
  • 3 מוסיפים את הירקות ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את העדשים השטופות, התבלינים ולבסוף את המים לפי הצורך.
  • 5 מבשלים כ- 20 דקות על אש גבוהה ועוד 10 דקות על אש נמוכה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם סלרי (לי במקרה לא היה).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל גם את זמן השרית העדשים הירוקות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16597
חלבונים (גרם)8.35 4.91
פחמימות (גרם)2816
מתוכן סוכרים (גרם)2.16 1.27
שומנים (גרם)2.49 1.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.23 0.13
נתרן (מ"ג)387.75227.94
סיבים תזונתיים (גרם)10.36 6.09
מים (גרם)128.5275.55
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)229134.62
ויטמין B (מ"ג)3.211.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.18
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.470.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.880.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)144.1484.73
ויטמין C (מ"ג)5.823.42
ויטמין E (מ"ג)0.510.3
ויטמין K (מק"ג)6.233.67
סידן (מ"ג)32.8519.31
ברזל (מ"ג)2.481.46
מגנזיום (מ"ג)47.1327.7
זרחן (מ"ג)155.5291.42
אבץ (מ"ג)1.550.91
אשלגן (מ"ג)478.37281.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21.1% 5.1% 17% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.