דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (6 מנות (4 לביבות למנה))

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    קלוף ומבושל
  • תפוח אדמה - 6 יחידה בינונית - סה"כ (1.01 ק"ג)
    קלופים ומגוררים בפומפייה
  • גזר - יחידה קטנה (68 גרם)
    בקליפתו
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/2 כפית - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה - לשימון התבנית

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות תפוחי אדמה וגזר טבעוניות
לביבות טבעוניות ללא גלוטן
  • 1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית לכ- 10 דקות עד להתרככות.
  • 2 מחממים את התנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 3 את תפוח האדמה המבושל מועכים לפירה (משמש טבעוניים כתחליף ביצה בלביבות ומבצע את תפקידו נאמנה!), ואת הגזר וששת תפוחי האדמה מגררים דק דק בפומפייה הכי דקה.
  • 4 מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.
  • 5 מניחים נייר אפייה על תבנית, ומשמנים אותה בכף שמן זית בעזרת מברשת סיליקון.
  • 6 בעזרת רינג יוצרים לביבות בגובה הרצוי.
  • 7 אופים במשך 45 דקות תוך כדי השגחה, עד להשחמה קלה של הלביבות.
  • 8 מכבים את התנור ומשאירים כרבע שעה בתנור הסגור עם האדים.
  • 9 מוציאים את התבנית ומחכים להתקררות קלה.
  • 10 שולפים את הלביבות, מגישים, אוכלים ונהנים!

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 10.6% 6.8% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב