דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות טבעוניות ללא גלוטן

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (6 מנות (4 לביבות למנה))

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    קלוף ומבושל
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    קלופים ומגוררים בפומפייה
  • גזר - יחידה קטנה (68 גרם)
    בקליפתו
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/2 כפית - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה - לשימון התבנית
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית לכ- 10 דקות עד להתרככות.
  • 2 מחממים את התנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 3 את תפוח האדמה המבושל מועכים לפירה (משמש טבעוניים כתחליף ביצה בלביבות ומבצע את תפקידו נאמנה!), ואת הגזר וששת תפוחי האדמה מגררים דק דק בפומפייה הכי דקה.
  • 4 מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.
  • 5 מניחים נייר אפייה על תבנית, ומשמנים אותה בכף שמן זית בעזרת מברשת סיליקון.
  • 6 בעזרת רינג יוצרים לביבות בגובה הרצוי.
  • 7 אופים במשך 45 דקות תוך כדי השגחה, עד להשחמה קלה של הלביבות.
  • 8 מכבים את התנור ומשאירים כרבע שעה בתנור הסגור עם האדים.
  • 9 מוציאים את התבנית ומחכים להתקררות קלה.
  • 10 שולפים את הלביבות, מגישים, אוכלים ונהנים!

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6394
חלבונים (גרם)1.05 1.55
פחמימות (גרם)1217
מתוכן סוכרים (גרם)1.17 1.72
שומנים (גרם)1.63 2.41
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.39
נתרן (מ"ג)149.86221.61
סיבים תזונתיים (גרם)1.17 1.73
מים (גרם)52.5277.67
ויטמין A (מק"ג)24.1435.7
ויטמין B (מ"ג)1.191.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.691.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.8910.18
ויטמין C (מ"ג)4.456.58
ויטמין E (מ"ג)0.040.05
ויטמין K (מק"ג)1.492.2
סידן (מ"ג)7.9311.73
ברזל (מ"ג)0.20.29
מגנזיום (מ"ג)11.7217.33
זרחן (מ"ג)25.3737.52
אבץ (מ"ג)0.170.25
אשלגן (מ"ג)190.82282.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 10.6% 6.8% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.