דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות כרישה טבעוניות
לביבות כרישה טבעוניות
לביבות כרישה לטבעוניים ולצליאקים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 153 גרם למנה\יחידה (12 לביבות (3 לביבות למנה))

  • כרישה - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (400 גרם)
    מנוקות וקצוצות דק
  • קמח כוסמת - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • קורנפלקס ללא גלוטן - מנה (30 גרם)
    3 כפות - טחון לפירורים
  • קמח טפיוקה - כף גדושה (25 גרם)
    או קורנפלור/קמח תפו"א במקום
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לשימון נייר האפייה
  • שמן זית - 12 כפות - סה"כ (120 מ"ל)
    לשימון כף מעל כל לביבה
  • חוויאג` - 1/4 כפית
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הכרישה בהרבה מים ברתיחה לכ- 20 דקות ומסננים (שומרים כרבע כוס ממי הבישול).
  • 2 טוחנים במעבד מזון עם המים עד למרקם גושי במקצת.
  • 3 מערבבים עם שאר המרכיבים.
  • 4 יוצרים לביבות פחוסות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בשמן זית.
  • 5 מושחים במברשת סיליקון מעט שמן זית על כל לביבה.
  • 6 אופים בחום של 175 מעלות לכחצי שעה.
  • 7 זוללים חם. טעים גם לילדים!
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוויאג`. במקום הקורנפלקס אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)373244
חלבונים (גרם)2.08 1.36
פחמימות (גרם)2416
מתוכן סוכרים (גרם)2.11 1.38
שומנים (גרם)30.41 19.88
מתוכם שומן רווי (גרם)4.58 2.99
נתרן (מ"ג)262.19171.37
סיבים תזונתיים (גרם)1.63 1.07
מים (גרם)90.8159.36
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)41.0226.81
ויטמין B (מ"ג)0.460.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.20.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.0115.69
ויטמין C (מ"ג)4.232.76
ויטמין E (מ"ג)0.50.33
ויטמין K (מק"ג)25.616.74
סידן (מ"ג)31.7620.76
ברזל (מ"ג)1.270.83
מגנזיום (מ"ג)14.259.31
זרחן (מ"ג)17.2211.25
אבץ (מ"ג)0.060.04
אשלגן (מ"ג)91.6259.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 51.9% 3.5% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.15 (1.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.