דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 153 גרם למנה\יחידה (12 לביבות (3 לביבות למנה))

  • כרישה - 2 גודל ממוצע - סה"כ (400 גרם)
    מנוקות וקצוצות דק
  • קמח כוסמת - 2 כף שטוחה - סה"כ (24 גרם)
  • קורנפלקס ללא גלוטן - מנה (30 גרם)
    3 כפות - טחון לפירורים
  • קמח טפיוקה - כף גדושה (25 גרם)
    או קורנפלור/קמח תפו"א במקום
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לשימון נייר האפייה
  • שמן זית - 12 כף - סה"כ (120 מ"ל)
    לשימון כף מעל כל לביבה
  • חוויאג` - 1/4 כפית
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות כרישה טבעוניות
לביבות כרישה לטבעוניים ולצליאקים
  • 1 מבשלים את הכרישה בהרבה מים ברתיחה לכ- 20 דקות ומסננים (שומרים כרבע כוס ממי הבישול).
  • 2 טוחנים במעבד מזון עם המים עד למרקם גושי במקצת.
  • 3 מערבבים עם שאר המרכיבים.
  • 4 יוצרים לביבות פחוסות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בשמן זית.
  • 5 מושחים במברשת סיליקון מעט שמן זית על כל לביבה.
  • 6 אופים בחום של 175 מעלות לכחצי שעה.
  • 7 זוללים חם. טעים גם לילדים!
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוויאג`. במקום הקורנפלקס אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 51.9% 3.5% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב