דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (6 מנות (5 לביבות למנה))

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • קישוא - 5 יחידה בינונית - סה"כ (1.09 ק"ג)
    בקליפתם, מגוררים בפומפייה
  • גזר - יחידה בינונית (136 גרם)
    בקליפתו, מגורר בפומפייה
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    קלוף, מבושל ומעוך לפירה
  • קמח אורז מלא - כוס (155 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה - לשימון התבנית

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות קישואים טבעוניות
לביבות קישואים טבעוניות ללא גלוטן
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להתרככות (כ- 10 דקות).
  • 3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן הזית בעזרת מברשת סיליקון.
  • 4 מערבבים את כל המרכיבים בקערה, יוצרים לביבות ומניחים על נייר האפייה.
  • 5 אופים עד שהלביבות משחימות היטב למשך כ- 45 דקות (תלוי בתנור).
  • 6 ממתינים להתקררות, מניחים את הלביבות בכלי הגשה ואוכלים.
  • 7 בתיאבון חיוך

במקום קמח אורז מלא אפשר להשתמש בקמח חומוס/קמח עדשים/קמח מלא. תפוח האדמה המבושל מתפקד במתכון כתחליף לביצה לטבעוניים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 13.5% 9% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב