ארוחת צהריים טבעונית נהדרת
1. חותכים מכל פלפל את החלק העליון (שומרים אותו) ומסירים את תכולת הפלפל. מניחים את הפלפלים בצורה מסודרת בסיר.
2. במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ כ- 10 דקות עד לריכוך.
3. מערבבים בקערה את האורז, הבצל המטוגן, חצי מקופסת העגבניות המרוסקות וחצי מקופסת הרסק, עלי הפטרוזיליה והסלרי הקצוצים, השום, המלח והפלפל השחור.
4. ממלאים כל פלפל כ- 3/4 מגובהו בתערובת, מוסיפים קצת מיץ עגבניות ומכסים כל פלפל במכסה שלו.
5. ממלאים בין הפלפלים את הסיר במיץ העגבניות, במים הרותחים ובשארית העגבניות המרוסקות והרסק, מניחים בסיר גם את ענף הסלרי.
6. מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהאורז בתוך הפלפלים רך.
7. מגישים בכלי הגשה פלפל וקצת רוטב, ואוכלים חם.
8. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.