דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (10-20 מנות (כ- 2-3 כפות ממרח למנה))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום
ממרח פיקנטי תוצרת בית
  • 1 מניחים את שני החצילים על רשת, מנקבים כמה חורים עם מזלג בצידם העליון וקולים בתנור בחום של 250 מעלות לכשעה. מוציאים ומחכים להתקררות.
  • 2 בקערה מכינים את הטחינה: מוסיפים מים בכמות כפולה מכמות הטחינה ומערבבים עד לקבלת ממרח. מוסיפים גם את מיץ הלימון והמלח ומערבבים שנית.
  • 3 חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות ומוסיפים לקערת הטחינה.
  • 4 מוסיפים את תוכן החצילים הקלויים לקערת הטחינה.
  • 5 כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.
  • 6 טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • 7 מניחים במקרר בצנצנת סגורה לפחות לשעה. נשמר כחמישה ימים עד שבוע בקירור.
  • 8 מורחים על פרוסה או מוסיפים לסלט מוכן או מעל ירקות טריים חתוכים ונהנים!
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 21.8% 11.1% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב