דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום
ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום
ממרח פיקנטי תוצרת בית

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (10-20 מנות (כ- 2-3 כפות ממרח למנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים את שני החצילים על רשת, מנקבים כמה חורים עם מזלג בצידם העליון וקולים בתנור בחום של 250 מעלות לכשעה. מוציאים ומחכים להתקררות.
  • 2 בקערה מכינים את הטחינה: מוסיפים מים בכמות כפולה מכמות הטחינה ומערבבים עד לקבלת ממרח. מוסיפים גם את מיץ הלימון והמלח ומערבבים שנית.
  • 3 חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות ומוסיפים לקערת הטחינה.
  • 4 מוסיפים את תוכן החצילים הקלויים לקערת הטחינה.
  • 5 כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.
  • 6 טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • 7 מניחים במקרר בצנצנת סגורה לפחות לשעה. נשמר כחמישה ימים עד שבוע בקירור.
  • 8 מורחים על פרוסה או מוסיפים לסלט מוכן או מעל ירקות טריים חתוכים ונהנים!
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6785
חלבונים (גרם)1.67 2.13
פחמימות (גרם)911
מתוכן סוכרים (גרם)1.45 1.84
שומנים (גרם)3.28 4.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.52 0.66
נתרן (מ"ג)281.34357.93
סיבים תזונתיים (גרם)1.54 1.96
מים (גרם)41.3352.58
ויטמין A (מק"ג)0.881.12
ויטמין B (מ"ג)0.430.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.418.15
ויטמין C (מ"ג)1.471.87
ויטמין E (מ"ג)0.180.23
ויטמין K (מק"ג)1.31.66
סידן (מ"ג)35.7345.46
ברזל (מ"ג)0.460.59
מגנזיום (מ"ג)20.3125.84
זרחן (מ"ג)9.1811.68
אבץ (מ"ג)0.370.47
אשלגן (מ"ג)61.7278.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 21.8% 11.1% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה