דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 770 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • ברוקולי - יחידה גדולה (540 גרם)
    זר ברוקולי טרי
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שום - 2 שיניים
  • גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
    גרידה מחצי לימון
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מי קרח - בקערה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ברוקולי מוקפץ בשום וגרידת לימון
תבשיל ברוקולי מהיר להכנה שמתאים גם לתינוקות
  • 1 חליטת הברוקולי: בסיר קטן להרתיח 4 כוסות מים ולהפריד את הברוקולי לפרחים בגודל הרצוי. לאחר שהמים רתחו ומבעבעים, יש לזרוק את הברוקולי לתוך הסיר ולחלוט במשך 3 דקות.
  • 2 לסנן את הברוקולי מהמים החמים ומיד להעביר למי הקרח על מנת להפסיק את הבישול.
  • 3 לפרוס את שיני השום ולטגן במחבת בשמן הזית (לא לטגן יותר מדי, השום נשרף מהר מאוד).
  • 4 להוסיף את הברוקולי המצונן והמלח הגס, ולהקפיץ במחבת.
  • 5 לסיום להוסיף את גרידת הלימון, להקפיץ דקה נוספת ולהסיר מהאש.
  • 6 להגיש ובתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19% 21.5% 14.3% 45.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב