דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל ברוקולי מהיר להכנה שמתאים גם לתינוקות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 770 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • ברוקולי - יחידה גדולה (540 גרם)
    זר ברוקולי טרי
  • מים - 4 כוס - סה"כ (960 מ"ל)
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • שום - 2 שן
  • גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
    גרידה מחצי לימון
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מי קרח - בקערה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חליטת הברוקולי: בסיר קטן להרתיח 4 כוסות מים ולהפריד את הברוקולי לפרחים בגודל הרצוי. לאחר שהמים רתחו ומבעבעים, יש לזרוק את הברוקולי לתוך הסיר ולחלוט במשך 3 דקות.
  • 2 לסנן את הברוקולי מהמים החמים ומיד להעביר למי הקרח על מנת להפסיק את הבישול.
  • 3 לפרוס את שיני השום ולטגן במחבת בשמן הזית (לא לטגן יותר מדי, השום נשרף מהר מאוד).
  • 4 להוסיף את הברוקולי המצונן והמלח הגס, ולהקפיץ במחבת.
  • 5 לסיום להוסיף את גרידת הלימון, להקפיץ דקה נוספת ולהסיר מהאש.
  • 6 להגיש ובתיאבון חיוך
- פרסומת -

המתכון באדיבות מיכל בר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18824
חלבונים (גרם)6.88 0.89
פחמימות (גרם)223
מתוכן סוכרים (גרם)3.85 0.5
שומנים (גרם)10.34 1.34
מתוכם שומן רווי (גרם)1.62 0.21
נתרן (מ"ג)813.64105.74
סיבים תזונתיים (גרם)9.14 1.19
מים (גרם)725.2194.24
ויטמין A (מק"ג)207.9227.02
ויטמין B (מ"ג)4.70.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.550.2
ויטמין B5 (מ"ג)1.710.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.630.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)291.9137.93
ויטמין C (מ"ג)178.3823.18
ויטמין E (מ"ג)3.920.51
ויטמין K (מק"ג)381.0949.52
סידן (מ"ג)136.0817.68
ברזל (מ"ג)1.930.25
מגנזיום (מ"ג)63.368.23
זרחן (מ"ג)191.724.91
אבץ (מ"ג)1.350.17
אשלגן (מ"ג)820.37106.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.480.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.320.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19% 21.5% 14.3% 45.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.