דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל ברוקולי מהיר להכנה שמתאים גם לתינוקות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 770 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • ברוקולי - יחידה גדולה (540 גרם)
    זר ברוקולי טרי
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שום - 2 שיניים
  • גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
    גרידה מחצי לימון
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מי קרח - בקערה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חליטת הברוקולי: בסיר קטן להרתיח 4 כוסות מים ולהפריד את הברוקולי לפרחים בגודל הרצוי. לאחר שהמים רתחו ומבעבעים, יש לזרוק את הברוקולי לתוך הסיר ולחלוט במשך 3 דקות.
  • 2 לסנן את הברוקולי מהמים החמים ומיד להעביר למי הקרח על מנת להפסיק את הבישול.
  • 3 לפרוס את שיני השום ולטגן במחבת בשמן הזית (לא לטגן יותר מדי, השום נשרף מהר מאוד).
  • 4 להוסיף את הברוקולי המצונן והמלח הגס, ולהקפיץ במחבת.
  • 5 לסיום להוסיף את גרידת הלימון, להקפיץ דקה נוספת ולהסיר מהאש.
  • 6 להגיש ובתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל בר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18824
חלבונים (גרם)6.88 0.89
פחמימות (גרם)223
מתוכן סוכרים (גרם)3.85 0.5
שומנים (גרם)10.34 1.34
מתוכם שומן רווי (גרם)1.62 0.21
נתרן (מ"ג)813.64105.74
סיבים תזונתיים (גרם)9.14 1.19
מים (גרם)725.2194.24
ויטמין A (מק"ג)207.9227.02
ויטמין B (מ"ג)4.70.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.550.2
ויטמין B5 (מ"ג)1.710.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.630.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)291.9137.93
ויטמין C (מ"ג)178.3823.18
ויטמין E (מ"ג)3.920.51
ויטמין K (מק"ג)381.0949.52
סידן (מ"ג)136.0817.68
ברזל (מ"ג)1.930.25
מגנזיום (מ"ג)63.368.23
זרחן (מ"ג)191.724.91
אבץ (מ"ג)1.350.17
אשלגן (מ"ג)820.37106.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.480.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.320.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19% 21.5% 14.3% 45.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?