דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת מוס נוגט וקראנץ` אגוזים עם ריפל קפה
עוגת מוס נוגט מיוחדת וטעימה
  • 1 מכינים את הבסיס: מערבבים את חומרי הבסיס בקערה ויוצקים לתבנית. מיישרים בעזרת מרית ומקפיאים למשך שעה.
  • 2 מכינים את המוס: ממסים את הקפה הנמס במים רותחים. מקציפים את השמנת וכאשר הקצפת מתחילה להתייצב מוסיפים בהדרגה את יתר מרכיבי המוס, תוך כדי המשך הקצפה לקבלת קצפת יציבה.
  • 3 מכינים את הריפל: ממסים את הקפה הנמס במים הרותחים, ומערבבים היטב עם המחית לקבלת עיסה אחידה.
  • 4 מרכיבים את העוגה: מוציאים את הבסיס אחרי התייצבות ומעליו שוטחים את המוס. יוצקים מהריפל בעזרת כף ומערבבים בעדינות לתוך המוס לקבלת צורת פסים (לא מערבבים היטב, כמו בהכנת עוגת שיש). מפזרים מעל את הביסקוויטים, מטפטפים את הליקר ומקפיאים כשעתיים לפחות להתייצבות.
  • 5 שומרים במקפיא ומוציאים 2-3 דקות לפני ההגשה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם רוצים להכין את העוגה בגרסא חלבית אפשר להחליף את השמנת הצמחית בשמנת מתוקה להקצפה. מכיוון שאסור להקציף את השמנת המתוקה יחד עם מרכיבים אחרים, בניגוד לקצפת הצמחית, יש לסיים את ההקצפה שלה לקצפת יציבה ורק אז לקפל פנימה את יתר מרכיבי המוס (סעיף 2).

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית סטנדרטית: 23X17X5.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 42.1% 4.3% 52.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.75 (0.77 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב