דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 281 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • לפת - 1 ק"ג
  • סלק - 2 יחידות - סה"כ (240 גרם)
    סלקים אדומים טריים במיוחד
  • מים - 1.5 ליטר
  • מלח - 2 כפות גדושות
  • חומץ 5% - כף (10 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לפת כבושה במלח
הלפת האדומה של העיראקים
  • 1 לגרד בעדינות את הלפת (לא לקלף כי הקליפה שומרת את הלפת בזמן ההחמצה).
  • 2 לקלף את הסלק. לחתוך את הלפת והסלק לרצועות בגודל הרצוי ולהכניס לצנצנת זכוכית לסירוגין (בשכבה העליונה לסדר רק סלק).
  • 3 למלא במי מלח כמה שצריך למלא את הצנצנת (יחס של כפית מלח לכוס מים). להוסיף את כף החומץ, לסגור את הצנצנת ולחכות שבוע.
  • 4 זמן ההבשלה תלוי במזג האוויר. אחרי שמוכן לשמור במקרר (אפשר לשמור הרבה זמן במקרר - אם בכלל תצליחו להתאפק).
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
22.2% 1.1% 10% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב