דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 350 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות פחמימה וירקות כארוחה עיקרית)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס לרצועות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • כרוב - יחידה בינונית (1539 גרם)
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
    מתוקה
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • עגבניות חתוכות דק - 3/4 קופסת פלסטיק - סה"כ (300 גרם)
    עגבניות מרוסקות
  • אורז בסמטי - 1/2 כוס - סה"כ (73 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    רותחים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל כרוב עם אורז ברוטב עגבניות
שילוב נהדר של כרוב ואורז לתינוק
  • 1 במחבת גדולה לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה.
  • 2 את הכרוב לחתוך לאורכו ולרוחבו לקוביות גדולות, ולהוסיף לבצל המוזהב. להניח לכרוב להגיר נוזלים ולהתאדות כ- 2 דקות ולערבב ביחד עם הבצל.
  • 3 כשהכרוב מאבד כמחצית מנפחו לפזר את הפפריקה המתוקה והמלח, ולערבב.
  • 4 לערבב ב- 1/2 כוס המים הרותחים את שימורי העגבניות ולמזוג מעל הכרוב, לערבב ולאחר רתיחה להנמיך את הלהבה ולכסות את הסיר (לערבב מדי פעם).
  • 5 לאחר כרבע שעה כשהנוזלים החלו להצטמצם והרוטב הופך להיות סמיך, להוסיף את האורז ואת כוס המים הרותחים הנוספת, לערבב ולהניח לאורז להתבשל כ- 10-15 דקות נוספות על אש קטנה. ייתכן ויש להוסיף זמן בישול או מים על מנת שהאורז יתבשל.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.1% 11.4% 12% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב