דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ז`בן
ז`בן מרוקאי למימונה
  • 1 חותכים את האגוזים והשקדים, קולים על מחבת טפלון ומקפיצים כל הזמן עד הזהבה קלה.
  • 2 בסיר קטן שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון, ומערבבים עד שכל הסוכר נמס והבלילה נהיית סמיכה מאוד (תהליך שלוקח לפחות 20 דקות). טיפ קטן ממני: כדי לדעת האם הרוטב מספיק סמיך או לא קחו צלחת קטנה שקופה ותתבלו קצה של כפית בבלילה תצרו בעזרת הכפית בועה על גבי הצלחת (על ידי טפטוף הבלילה על הצלחת) ותמתינו 5 שניות - אם הבועה יציבה ולא זזה הבלילה מוכנה, אם לא אז ממשיכים בבישול עד ליציבות.
  • 3 לאחר ההתייצבות מורידים מהאש ונותנים לבלילה להתקרר.
  • 4 לבינתיים מקציפים את החלבון לקצף יציב. שמים את הדבש (מה שנוצר מהמסת הסוכר) בקערה מזכוכית, ובעזרת כף לוקחים מעט מהחלבון ומערבבים מהר וחזק.
  • 5 מוסיפים עוד מקציפת החלבון במידת הצורך עד שנוצר דבש קשה בגוון לבנבן. מוסיפים את השקדים והאגוזים ומערבבים שוב.
  • 6 תרבחו ותסעדו! חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 9.4% 3.7% 86.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב