דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ז`בן מרוקאי למימונה

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את האגוזים והשקדים, קולים על מחבת טפלון ומקפיצים כל הזמן עד הזהבה קלה.
  • 2 בסיר קטן שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון, ומערבבים עד שכל הסוכר נמס והבלילה נהיית סמיכה מאוד (תהליך שלוקח לפחות 20 דקות). טיפ קטן ממני: כדי לדעת האם הרוטב מספיק סמיך או לא קחו צלחת קטנה שקופה ותתבלו קצה של כפית בבלילה תצרו בעזרת הכפית בועה על גבי הצלחת (על ידי טפטוף הבלילה על הצלחת) ותמתינו 5 שניות - אם הבועה יציבה ולא זזה הבלילה מוכנה, אם לא אז ממשיכים בבישול עד ליציבות.
  • 3 לאחר ההתייצבות מורידים מהאש ונותנים לבלילה להתקרר.
  • 4 לבינתיים מקציפים את החלבון לקצף יציב. שמים את הדבש (מה שנוצר מהמסת הסוכר) בקערה מזכוכית, ובעזרת כף לוקחים מעט מהחלבון ומערבבים מהר וחזק.
  • 5 מוסיפים עוד מקציפת החלבון במידת הצורך עד שנוצר דבש קשה בגוון לבנבן. מוסיפים את השקדים והאגוזים ומערבבים שוב.
  • 6 תרבחו ותסעדו! חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מעין צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)123350
חלבונים (גרם)1.05 2.99
פחמימות (גרם)2570
מתוכן סוכרים (גרם)23.95 68.04
שומנים (גרם)2.69 7.65
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)3.9411.2
סיבים תזונתיים (גרם)0.24 0.67
מים (גרם)6.4818.42
ויטמין B (מ"ג)0.130.35
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.153.28
ויטמין B12 (מק"ג)00.01
ויטמין C (מ"ג)0.190.55
ויטמין E (מ"ג)0.511.44
סידן (מ"ג)5.6516.04
ברזל (מ"ג)0.080.22
מגנזיום (מ"ג)5.4915.61
זרחן (מ"ג)9.7327.63
אבץ (מ"ג)0.060.17
אשלגן (מ"ג)18.2151.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.66
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.66
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.61.7
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.591.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 9.4% 3.7% 86.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.