מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)
- עלי הסלק
- עלי סלק - 15-20 עלים
- המילוי
- בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
- שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- אורז מיקס קלאסי - כוס (146 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- הרוטב
- בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
- חומץ בלסמי - כף (10 מ"ל)
- אבקת מרק בצל - כפית שטוחה (7 גרם)
- מים - 1½ כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
- החלק הלבן של עלי הסלק - 15-20 יחידות
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מהנ צמחונית פשוט טעימה
- 1 שוטפים את עלי הסלק, חותכים את החלק הלבן וקוצצים.
- 2 הכנת המילוי: מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים כ- 2-3 דקות.
- 3 מוסיפים את האורז, התבלינים והמים, ומביאים לרתיחה.
- 4 סוגרים את המכסה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהאורז מוכן וכל הנוזלים נספגו. טועמים, מתקנים תיבול ומקררים מעט.
- 5 חולטים את עלי הסלק כ- 5 דקות במים רותחים. מניחים עלה על משטח עבודה, באמצע משטחים ככף מהמילוי, מקפלים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.
- 6 ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים אותם על החלק הפתוח.
- 7 מכינים את הרוטב: בסיר רחב מספיק כדי להכיל את כל הממולאים מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה, מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ של עלי הסלק והעגבניה, ומטגנים כמה דקות. מתבלים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- 8 מניחים בעדינות את עלי הסלק הממולאים כשצידן הפתוח מונח בתחתית הסיר. סוגרים את המכסה ומבשלים כ- 15 דקות.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את עלי הסלק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש לבחור עלי סלק גדולים ובינוניים. המילוי ניתן לגיוון לפי הרצון. במתכון הזה מילאתי עם מיקס אורז - אפשר באותה הצורה למלא עם קינואה, בשר, אורז רגיל או אורז מלא. בהחלט ניתן להוסיף ירקות למילוי לפי הרצון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.6% |
42.4% |
5.6% |
46.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב