דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • עלי הסלק
  • עלי סלק - 15-20 עלים
  • המילוי
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    קלוף, שטוף ומגורר
  • אורז מיקס קלאסי - כוס (146 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    טחון - לפי הטעם
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • הרוטב
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    בשלה, קלופה וקצוצה
  • חומץ בלסמי - כף (10 מ"ל)
    לפי הטעם
  • אבקת מרק בצל - כפית שטוחה (7 גרם)
    או אבקת מרק עוף - לפי הטעם
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • החלק הלבן של עלי הסלק - 15-20 יחידות
    נקיים וקצוצים

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עלי סלק ממולאים באורז
מהנ צמחונית פשוט טעימה
  • 1 שוטפים את עלי הסלק, חותכים את החלק הלבן וקוצצים.
  • 2 הכנת המילוי: מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים כ- 2-3 דקות.
  • 3 מוסיפים את האורז, התבלינים והמים, ומביאים לרתיחה.
  • 4 סוגרים את המכסה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהאורז מוכן וכל הנוזלים נספגו. טועמים, מתקנים תיבול ומקררים מעט.
  • 5 חולטים את עלי הסלק כ- 5 דקות במים רותחים. מניחים עלה על משטח עבודה, באמצע משטחים ככף מהמילוי, מקפלים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.
  • 6 ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים אותם על החלק הפתוח.
  • 7 מכינים את הרוטב: בסיר רחב מספיק כדי להכיל את כל הממולאים מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה, מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ של עלי הסלק והעגבניה, ומטגנים כמה דקות. מתבלים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  • 8 מניחים בעדינות את עלי הסלק הממולאים כשצידן הפתוח מונח בתחתית הסיר. סוגרים את המכסה ומבשלים כ- 15 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הסלק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש לבחור עלי סלק גדולים ובינוניים. המילוי ניתן לגיוון לפי הרצון. במתכון הזה מילאתי עם מיקס אורז - אפשר באותה הצורה למלא עם קינואה, בשר, אורז רגיל או אורז מלא. בהחלט ניתן להוסיף ירקות למילוי לפי הרצון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 42.4% 5.6% 46.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.82 (0.91 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב