דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4.41 ק"ג לכל המתכון

  • שמיר - צרור (80 גרם)
    שטוף היטב
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (56 גרם)
    לא חובה אבל מוסיף המון
  • שום - 8 שיניים
    חתוכות
  • מלפפון עם קליפה - 36 יחידות קטנות - סה"כ (1.87 ק"ג)
    3 חבילות (מגיע באריזה)
  • חומץ 5% - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מים - 9 כוסות - סה"כ (2.16 ליטר)
    8-10 כוסות (תלוי בגודל הכלי)
  • מלח - 9 כפות שטוחות
    על כל כוס מים כף מלח
  • עלי דפנה - 4 יחידות
    לא חובה
  • פלפל אנגלי שחור - 5 גרגירים
  • עלי סלרי - 8-10 עלים

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מלפפונים בכבישה ביתית
מלפפונים חמוצים בסגנון ביתי
  • 1 לשטוף היטב את השמיר, המלפפונים הירוקים (חשוב שהמלפפונים יהיו קשים ולא רכים) והפלפלים החריפים.
  • 2 לחתוך כל שן שום לחצי או לרבע, את הפלפלים הירוקים לחתוך לעיגולים ואת השמיר לחלק לשניים.
  • 3 בתחתית הצנצנת לחמוצים לשים חצי מכמות השמיר, לסדר את המלפפונים הירוקים (אני מעמידה אותם), להוסיף את הפלפלים החריפים, השום, החומץ, המלח (אפשר חצי מלח בישול וחצי מלח גס), המים (כמות המים תלויה בגודל הצנצנת) ומעל הכל את החלק השני של השמיר. אני לא הוספתי את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הסלרי - לבחירתכם.
  • 4 להניח בצד במקום קריר ומוצל במטבח למשך כ- 4-5 ימים (לא להניח את הצנצנת בשמש, לא לפתוח את הצנצנת אלא רק כדי לערבב ולא לגעת בידיים. אגב, ניתן להפוך את הצנצנת פעם ביומיים בעודה סגורה).
  • 5 לאחר שמוכן להעביר את החמוצים לכלי אחר ולשמור במקרר.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש במלח גס (עדיף חצי רגיל חצי גס).

ציוד נדרש: צנצנת לחמוצים.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הסלרי. זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה כמובן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 2.5% 14.7% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב