דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (15-20 חטיפים)

  • החטיפים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים לרצועות דקות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה קטנה (15 גרם)
    קצוץ דק (לא חובה)
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    שטופה וקצוצה
  • קמח חומוס -  כוסות - סה"כ (233 גרם)
    פחות או יותר
  • מלח - כפית שטוחה
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לפי הצורך
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חטיפים פיקנטיים מהמטבח ההודי
חטיף הודי שמזכיר פלאפל
  • 1 בקערה מערבבים את הבצלים הקצוצים, הפלפל הירוק החריף והכוסברה הקצוצה, מוסיפים את קמח החומוס, התבלינים ומעט מים (הבלילה צריכה להיות סמיכה והבצל צריך להיות גלוי לעין), וממשיכים לערבב מעט עד לאיחוד.
  • 2 מחממים שמן חצי עמוק במחבת (כחצי ליטר שמן - ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן במתכון) ומטגנים את החטיפים כמו קציצות משני הצדדים. חשוב לטגן בשמן חם אחרת כמות השמן בספיגה תהיה גדולה. יש להיעזר בשתי כפות כדי להניח בשמן החם ולטגן עד שיזהיב משני הצדדים.
  • 3 מוציאים מהטיגון על נייר סופג.
  • 4 שיהיה בתיאבון חיוך

את קמח החומוס ניתן למצוא בחנות תבלינים של הודים או פרסים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 33.1% 15.2% 43.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב