דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חטיפים פיקנטיים מהמטבח ההודי
חטיפים פיקנטיים מהמטבח ההודי
חטיף הודי שמזכיר פלאפל

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (15-20 חטיפים)

  • החטיפים
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים לרצועות דקות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה קטנה (15 גרם)
    קצוץ דק (לא חובה)
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    שטופה וקצוצה
  • קמח חומוס -  כוסות - סה"כ (233 גרם)
    פחות או יותר
  • מלח - כפית שטוחה
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לפי הצורך
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את הבצלים הקצוצים, הפלפל הירוק החריף והכוסברה הקצוצה, מוסיפים את קמח החומוס, התבלינים ומעט מים (הבלילה צריכה להיות סמיכה והבצל צריך להיות גלוי לעין), וממשיכים לערבב מעט עד לאיחוד.
  • 2 מחממים שמן חצי עמוק במחבת (כחצי ליטר שמן - ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן במתכון) ומטגנים את החטיפים כמו קציצות משני הצדדים. חשוב לטגן בשמן חם אחרת כמות השמן בספיגה תהיה גדולה. יש להיעזר בשתי כפות כדי להניח בשמן החם ולטגן עד שיזהיב משני הצדדים.
  • 3 מוציאים מהטיגון על נייר סופג.
  • 4 שיהיה בתיאבון חיוך

את קמח החומוס ניתן למצוא בחנות תבלינים של הודים או פרסים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלי אליאס

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)114261
חלבונים (גרם)3.25 7.46
פחמימות (גרם)921
מתוכן סוכרים (גרם)2.16 4.95
שומנים (גרם)7.1 16.3
מתוכם שומן רווי (גרם)0.5 1.15
נתרן (מ"ג)205.34471.44
סיבים תזונתיים (גרם)1.79 4.12
מים (גרם)22.3351.27
ויטמין A (מק"ג)19.1844.04
ויטמין B (מ"ג)0.721.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.330.76
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)61.98142.3
ויטמין C (מ"ג)4.189.6
ויטמין E (מ"ג)0.260.61
ויטמין K (מק"ג)17.2639.63
סידן (מ"ג)14.4233.1
ברזל (מ"ג)0.912.09
מגנזיום (מ"ג)25.3758.24
זרחן (מ"ג)49.93114.65
אבץ (מ"ג)0.431
אשלגן (מ"ג)167.54384.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.94
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.9
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.240.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 33.1% 15.2% 43.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.