דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 19 גרם למנה\יחידה (20-30 כדורי פלאפל (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם, לשטוף ולסנן.
  • 2 לטחון את גרגירי החומוס יחד עם הכוסברה והשום (רצוי לטחון במטחנת בשר, אך אפשר גם במעבד מזון).
  • 3 להוסיף את כל שאר המצרכים, לערבב היטב ולהניח בצד כרבע שעה.
  • 4 להכין כדורי פלאפל קטנים, לחמם את השמן העמוק בסיר ולטגן היטב עד שהכדורים מוכנים (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן במתכון).
  • 5 מומלץ לספוג מעט את כדורי הפלאפל בנייר סופג לאחר הטיגון ולהגיש חם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף בצל לבן (לשלב הטחינה). בנוסף, מי שאוהב חריף יכול להוסיף גם פלפל חריף טחון.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפלאפל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. להגיש בפיתה עם חומוס, טחינה, סלט ירקות, כרוב כבוש, סחוג ועמבה!

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)72385
חלבונים (גרם)2.47 13.21
פחמימות (גרם)946
מתוכן סוכרים (גרם)1.02 5.47
שומנים (גרם)3.27 17.5
מתוכם שומן רווי (גרם)0.21 1.12
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)1.39 7.43
נתרן (מ"ג)291.41,560
סיבים תזונתיים (גרם)1.89 10.12
מים (גרם)3.8120.41
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.2833.63
ויטמין B (מ"ג)0.542.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.26
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.93
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.88
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.39
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52278.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.06
ויטמין C (מ"ג)1.447.7
ויטמין D (מק"ג)0.030.17
ויטמין E (מ"ג)0.120.64
ויטמין K (מק"ג)6.6235.45
סידן (מ"ג)28.23151.11
ברזל (מ"ג)0.653.47
מגנזיום (מ"ג)11.561.59
זרחן (מ"ג)36.93197.68
אבץ (מ"ג)0.341.82
אשלגן (מ"ג)103.84555.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.241.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.231.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.72
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.7

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.7% 20.2% 15.2% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.