דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 19 גרם למנה\יחידה (20-30 כדורי פלאפל (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלאפל ביתי
ולנו יש פלאפל...
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם, לשטוף ולסנן.
  • 2 לטחון את גרגירי החומוס יחד עם הכוסברה והשום (רצוי לטחון במטחנת בשר, אך אפשר גם במעבד מזון).
  • 3 להוסיף את כל שאר המצרכים, לערבב היטב ולהניח בצד כרבע שעה.
  • 4 להכין כדורי פלאפל קטנים, לחמם את השמן העמוק בסיר ולטגן היטב עד שהכדורים מוכנים (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן במתכון).
  • 5 מומלץ לספוג מעט את כדורי הפלאפל בנייר סופג לאחר הטיגון ולהגיש חם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף בצל לבן (לשלב הטחינה). בנוסף, מי שאוהב חריף יכול להוסיף גם פלפל חריף טחון.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפלאפל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. להגיש בפיתה עם חומוס, טחינה, סלט ירקות, כרוב כבוש, סחוג ועמבה!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.7% 20.2% 15.2% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב