דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט עדשים מונבטות
סלט עדשים מונבטות טעים וקל להכנה
  • 1 מנביטים את העדשים - יום ראשון: מניחים את העדשים בקערה עם מים לכיסוי ומשרים 24 שעות. מסננים במהלך היום 3 פעמים את המים. יום שני: מסננים את העדשים ושוטפים. מניחים את העדשים במסננת רחבה ושמים מגבת רטובה על העדשים (דואגים כל הזמן שהמגבת תהיה רטובה). יום שלישי: אותה פעולה כמו ביום השני. בשלב זה כבר יוצא נבט באורך סנטימטר. העדשים מוכנות - ניתן לאחסן אותן במקרר בקופסא סגורה למשך יומיים או להקפיא. שימו לב: הכמות הרשומה במתכון היא כמות לאחר הנבטה.
  • 2 צולים את הבטטות: חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומתבלים ברוזמרין, מלח ים אטלנטי ושמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 15 דקות ומצננים.
  • 3 קולים את גרעיני החמנייה והשקדים (כל אחד בנפרד) במחבת טפלון/בתנור עד להשחמה.
  • 4 חותכים את כל הירוקים דק (כוסברה, פטרוזיליה, עירית ובצל ירוק).
  • 5 מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל לבן ומיץ לימון, ומגישים סלט עדשים מונבטות טעים ביותר שתאמצו לתמיד.
  • 6 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה לא כולל את זמן הנבטת העדשים. שיטת ההכנה כוללת אפייה בתנור. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.3% 17% 16.3% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב