דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עדשים מונבטות
סלט עדשים מונבטות
סלט עדשים מונבטות טעים וקל להכנה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנביטים את העדשים - יום ראשון: מניחים את העדשים בקערה עם מים לכיסוי ומשרים 24 שעות. מסננים במהלך היום 3 פעמים את המים. יום שני: מסננים את העדשים ושוטפים. מניחים את העדשים במסננת רחבה ושמים מגבת רטובה על העדשים (דואגים כל הזמן שהמגבת תהיה רטובה). יום שלישי: אותה פעולה כמו ביום השני. בשלב זה כבר יוצא נבט באורך סנטימטר. העדשים מוכנות - ניתן לאחסן אותן במקרר בקופסא סגורה למשך יומיים או להקפיא. שימו לב: הכמות הרשומה במתכון היא כמות לאחר הנבטה.
  • 2 צולים את הבטטות: חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומתבלים ברוזמרין, מלח ים אטלנטי ושמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 15 דקות ומצננים.
  • 3 קולים את גרעיני החמנייה והשקדים (כל אחד בנפרד) במחבת טפלון/בתנור עד להשחמה.
  • 4 חותכים את כל הירוקים דק (כוסברה, פטרוזיליה, עירית ובצל ירוק).
  • 5 מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל לבן ומיץ לימון, ומגישים סלט עדשים מונבטות טעים ביותר שתאמצו לתמיד.
  • 6 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה לא כולל את זמן הנבטת העדשים. שיטת ההכנה כוללת אפייה בתנור. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)322176
חלבונים (גרם)12.96 7.09
פחמימות (גרם)3821
מתוכן סוכרים (גרם)5.93 3.24
שומנים (גרם)13.51 7.39
מתוכם שומן רווי (גרם)1.77 0.97
נתרן (מ"ג)475.65260.09
סיבים תזונתיים (גרם)14.51 7.93
מים (גרם)112.7461.65
ויטמין A (מק"ג)737.56403.32
ויטמין B (מ"ג)4.072.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.70.93
ויטמין B5 (מ"ג)1.30.71
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)204.17111.64
ויטמין C (מ"ג)41.6522.78
ויטמין E (מ"ג)1.390.76
ויטמין K (מק"ג)318.22174.01
סידן (מ"ג)86.0747.07
ברזל (מ"ג)4.452.43
מגנזיום (מ"ג)69.7338.13
זרחן (מ"ג)192.87105.46
אבץ (מ"ג)21.09
אשלגן (מ"ג)693.06378.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.3% 17% 16.3% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.