דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2.32 ק"ג לכל המתכון

  • חבוש - 1 ק"ג
    5 חבושים בינוניים
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    מיץ מ- 2 לימונים גדולים
  • סוכר - 3 כוסות - סה"כ (537 גרם)
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    קרים
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ריבת חבושים קלה להכנה
ריבה טעימה וקלה להכנה עם חבושים
  • 1 כדי להקל על קילוף ופריסת החבושים - מומלץ לבשל אותם כ- 10 דקות במים רותחים, להוציא למסננת ולצנן.
  • 2 לקלף את החבושים, לפרוס ולהוציא את הליבה. את רוב הפרי לגרר בפומפייה גסה (הכי קל במעבד מזון). חלק קטן מהחבושים לחתוך ידנית לפרוסות דקות.
  • 3 להעביר את החבושים לסיר ולהוסיף את מיץ הלימון, הסוכר והמים (המים צריכים לכסות את התערובת ועוד כס"מ מעל).
  • 4 להביא לרתיחה, להוסיף את הקינמון, לערבב ולבשל על אש נמוכה כשעה וחצי עד לסמיכות הרצויה. לערבב מדי פעם ולהקפיד שהריבה ממשיכה לרתוח רתיחה עדינה (ריבה מוכנה מקבלת צבע זהוב - כתום).
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 0.2% 0.6% 96.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב