דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסמבוסקים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס
סמבוסק חומוס עיראקי דק וטעים
  • הכנת המלית:
  • 1 שוטפים את גרגירי החומוס המושרים ומבשלים כ- 40 דקות בסיר סגור עם מכסה.
  • 2 שוטפים, מסננים וחותכים גס באמצעות סכין. לא מועכים כדי לא ליצור מרקם משחתי.
  • 3 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים ואת גרגירי החומוס, ממשיכים לערבב דקה ומורידים מהאש.
  • 4 מצננים ובינתיים מכינים את הבצק.
  • הכנת הבצק וטיגון הסמבוסק:
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח, השמרים, אבקת האפייה והסוכר.
  • 2 מוסיפים את המלח, השמן והמים (עד לקבלת בצק חלק, נעים ולא דביק), ולשים 5 דקות לפחות.
  • 3 יוצרים מהבצק "נקניק" גדול ומחלקים ל- 20 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים עיגול, מכסים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
  • 4 מרדדים כל עיגול, מניחים באמצע כף גדושה ממלית החומוס וסוגרים היטב שלא ייפתח בזמן הטיגון.
  • 5 בכל פעם מכינים רק את הכמות שנכנסת בסיר/מחבת ומטגנים, וזאת על מנת למנוע מהבצק לתפוח. המיומנות היא ליצור בצק דק וקריספי עם כמות נדיבה של מלית.
  • 6 מטגנים כ- 2 דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן). אין עיראקית שלא תתגאה בכם.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 21.1% 12.2% 61.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב