דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם בצל ירוק, חמוציות, גוג`י ברי וקשיו קלוי
אורז חגיגי, טעים ובריא
  • 1 מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים כ- 2 דקות.
  • 2 מוסיפים את האורז (אורז בסמטי לבן מסונן, לאחר השריה של כשעה בקערת מים פושרים) ומטגנים יחד כ- 3 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את המלח, מכסים במים רותחים (כס"מ מעל האורז) ומביאים הכל לרתיחה.
  • 4 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ- 15 דקות.
  • 5 בינתיים קולים במחבת קטנה ללא שמן את אגוזי הקשיו כ- 5 דקות עד שהם משחימים קלות (זהירות לא לשרוף).
  • 6 לאחר 15 דקות הבישול מוסיפים לסיר האורז את הקשיו הקלוי, החמוציות והגוג`י ברי, מערבבים קלות ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
  • 7 מכבים את האש, מניחים מגבת מטבח מעל הסיר ומחכים כ- 10 דקות.
  • 8 מאווררים את האורז בעזרת מזלגות עץ, מעבירים לכלי הגשה ואוכלים חם.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית האורז.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 18% 10.5% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב