מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
גרעיני אבטיח ביתיים
- 1 יש להשרות את גרעיני האבטיח בקערה במים למשך 24 שעות על מנת שיתפחו.
- 2 שופכים את המים ומוסיפים את המלח והקמח.
- 3 לשים את הגרעינים על מגש לייבוש ולחכות יומיים.
- 4 בזמן הייבוש יש לערבב וניתן לפזר עוד מלח.
- 5 כשהגרעינים מתייבשים, יש להכניס לתנור או טוסטר אובן לקלייה ב- 200-250 מעלות צלזיוס ולערבב כל 2 דקות עד שמוכן.
- 6 שיטה נוספת ומומלצת יותר להכנת גרעיני האבטיח - במחבת נירוסטה (לא טפלון) מחממים על להבה גדולה ולערבב עד שמוכן.
- 7 זהירות - לא ניתן להפסיק לפצח
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
מנה אחת = כ- 50 גרם. זמן הקלייה עשוי להשתנות מתנור לתנור. זמן ההכנה לא כולל את זמן הייבוש של גרעיני האבטיח. במידה ורוצים להכין בפסח - להשתמש בקמח מצה במקום קמח רגיל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
49.8% |
30.3% |
19.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב