דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גרעיני אבטיח קלויים
גרעיני אבטיח קלויים
גרעיני אבטיח ביתיים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 יש להשרות את גרעיני האבטיח בקערה במים למשך 24 שעות על מנת שיתפחו.
  • 2 שופכים את המים ומוסיפים את המלח והקמח.
  • 3 לשים את הגרעינים על מגש לייבוש ולחכות יומיים.
  • 4 בזמן הייבוש יש לערבב וניתן לפזר עוד מלח.
  • 5 כשהגרעינים מתייבשים, יש להכניס לתנור או טוסטר אובן לקלייה ב- 200-250 מעלות צלזיוס ולערבב כל 2 דקות עד שמוכן.
  • 6 שיטה נוספת ומומלצת יותר להכנת גרעיני האבטיח - במחבת נירוסטה (לא טפלון) מחממים על להבה גדולה ולערבב עד שמוכן.
  • 7 זהירות - לא ניתן להפסיק לפצח חיוך

מנה אחת = כ- 50 גרם. זמן הקלייה עשוי להשתנות מתנור לתנור. זמן ההכנה לא כולל את זמן הייבוש של גרעיני האבטיח. במידה ורוצים להכין בפסח - להשתמש בקמח מצה במקום קמח רגיל.

- פרסומת -

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)287403
חלבונים (גרם)14.42 20.22
פחמימות (גרם)1013
שומנים (גרם)23.71 33.25
מתוכם שומן רווי (גרם)4.89 6.86
נתרן (מ"ג)2,6863,767
מים (גרם)14.5320.37
ויטמין B (מ"ג)2.193.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.782.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2940.67
סידן (מ"ג)28.9940.66
ברזל (מ"ג)3.675.15
מגנזיום (מ"ג)257.69361.41
זרחן (מ"ג)377.5529.45
אבץ (מ"ג)5.137.2
אשלגן (מ"ג)324.54455.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)14.0519.7
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)14.0519.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.75.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.665.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 49.8% 30.3% 19.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.