דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

232 גרם לכל המתכון

  • שום - 5 שן
    שלמות
  • לימון עם קליפה - יחידה גדולה (197 גרם)
    פרוס
  • זיתים ירוקים שטופים ונקיים - 1 ק"ג
  • מים - לפי הצורך
  • פלפלי שאטה קטנים - 5 יחידות
  • מלח - לפי הצורך (יחס של כפית אחת לכוס מים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
זיתים ירוקים כבושים
הכנה ביתית קלה מאוד
  • 1 מכניסים לצנצנת מתאימה את הזיתים הירוקים, ממלאים במים שיכסו את הזיתים, סוגרים ומשאירים על השיש למנוחה. מחליפים את המים בשבוע הראשון כל יום, בשבוע השני כל יומיים ובשבוע השלישי כל 3 ימים - כל התהליך
  • נעשה כדי לשחרר את המרירות מהזיתים.
  • 2 שוטפים את הזיתים היטב, מכניסים אותם שוב לצנצנת (שכבה זיתים ושכבה של שום פלפל שאטה ולימון לסירוגין).
  • 3 ממלאים במי מלח (כפית מלח על כל כוס מים), מכסים, כותבים את התאריך על הצנצנת ומחכים למשך כחודש.
  • 4 טועמים ואם מוכן אוכלים בכיף, ואם לא משאירים עוד כמה ימים לכבישה ארוכה יותר. התהליך עשוי להתארך בגלל סוג הזית, גודלו, מידת מרירותו וצבעו (בהיר או כהה).
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לגוון עם פלפלים בצבעים נוספים.

ציוד נדרש: צנצנת מתאימה.

הערך התזונתי לא כולל את הזיתים הירוקים, פלפלי השאטה והמלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.8% 1.6% 9.6% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב