מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 472 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- זרעי כוסברה - כפית שטוחה (3 גרם)
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- שום - 2 שיניים
- גזרים - 5 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
- מלח - 1½ כפיות שטוחות
- כרובית - יחידה קטנה (774 גרם)
- גרידת לימון - כפית (3 גרם)
- מיץ לימון - 2 כפיות - סה"כ (10 מ"ל)
- כוסברה - חופן (10 גרם)
- מיסו לבן - 3 כפות
- פפריקה מעושנת - לפי הטעם
- מים - לפי הכתוב באופן ההכנה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
שילוב טעמים נפלא במרק אחד
- 1 בסיר הבישול קולים את זרעי הכוסברה השלמים עד להשחמה קלה. מעבירים את הזרעים לעלי ומכתש/טוחן תבלינים, וטוחנים לאבקה.
- 2 מוסיפים לסיר את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל למשך כ- 7-10 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כ- 2 דקות.
- 3 מוסיפים את הגזר, אבקת זרעי הכוסברה והמלח, ומבשלים עוד מספר דקות. מוסיפים כ- 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- 4 בוחשים בקערית קטנה את המיסו הלבן (מגיע כממרח) עם 3 כפות מים רותחים עד להמסה. מוסיפים את התמיסה למרק.
- 5 מוסיפים לסיר את הכרובית. לאחר שהמרק רתח שוב מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
- 6 מבשלים כרבע שעה (בודקים שהירקות רכים על ידי נעיצה של מזלג).
- 7 מוסיפים את גרידת הלימון + מיץ הלימון, וטוחנים בבלנדר מוט את המרק.
- 8 טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- 9 להגשה מפזרים עלי כוסברה טרייה ופפריקה מעושנת (לא חובה).
- 10 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את המיסו הלבן והפפריקה המעושנת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. את המיסו הלבן תוכלו למצוא במחלקת המוצרים האסייאתיים ברשתות שיווק המזון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
21.1% |
8.9% |
10.3% |
59.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב