דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב טעמים נפלא במרק אחד

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 472 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • זרעי כוסברה - כפית שטוחה (3 גרם)
    שלמים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות
  • גזרים - 5 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • כרובית - יחידה קטנה (774 גרם)
    מפורקת לפרחים
  • גרידת לימון - כפית (3 גרם)
    גרידה מחצי לימון
  • מיץ לימון - 2 כפיות - סה"כ (10 מ"ל)
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    עלים טריים - להגשה
  • מיסו לבן - 3 כפות
  • פפריקה מעושנת - לפי הטעם
  • מים - לפי הכתוב באופן ההכנה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר הבישול קולים את זרעי הכוסברה השלמים עד להשחמה קלה. מעבירים את הזרעים לעלי ומכתש/טוחן תבלינים, וטוחנים לאבקה.
  • 2 מוסיפים לסיר את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל למשך כ- 7-10 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כ- 2 דקות.
  • 3 מוסיפים את הגזר, אבקת זרעי הכוסברה והמלח, ומבשלים עוד מספר דקות. מוסיפים כ- 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 4 בוחשים בקערית קטנה את המיסו הלבן (מגיע כממרח) עם 3 כפות מים רותחים עד להמסה. מוסיפים את התמיסה למרק.
  • 5 מוסיפים לסיר את הכרובית. לאחר שהמרק רתח שוב מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
  • 6 מבשלים כרבע שעה (בודקים שהירקות רכים על ידי נעיצה של מזלג).
  • 7 מוסיפים את גרידת הלימון + מיץ הלימון, וטוחנים בבלנדר מוט את המרק.
  • 8 טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  • 9 להגשה מפזרים עלי כוסברה טרייה ופפריקה מעושנת (לא חובה).
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המיסו הלבן והפפריקה המעושנת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. את המיסו הלבן תוכלו למצוא במחלקת המוצרים האסייאתיים ברשתות שיווק המזון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות איריס לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18840
חלבונים (גרם)5.84 1.24
פחמימות (גרם)347
מתוכן סוכרים (גרם)14.6 3.09
שומנים (גרם)5.06 1.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.77 0.16
נתרן (מ"ג)1,211256.64
סיבים תזונתיים (גרם)12.04 2.55
מים (גרם)420.9889.19
ויטמין A (מק"ג)2,036431.37
ויטמין B (מ"ג)5.111.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.330.49
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.750.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)112.8923.92
ויטמין C (מ"ג)83.5817.71
ויטמין E (מ"ג)2.630.56
ויטמין K (מק"ג)60.5412.83
סידן (מ"ג)122.5725.97
ברזל (מ"ג)1.660.35
מגנזיום (מ"ג)48.2510.22
זרחן (מ"ג)151.4132.08
אבץ (מ"ג)0.950.2
אשלגן (מ"ג)918.51194.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.610.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.260.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21.1% 8.9% 10.3% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.